lördag 23 maj 2009

Lister, lister, lister och fler prickar över i.

Igår köpte vi fler lister till stua. Eller rättare sagt så fick vi dem av Tage, tack Tage! Lister kan man aldrig få nog av! Det ska vara lister på golv, tak, kanter, ja överallt och det fixade Peter och Tage igår. Vi var förbi Coop innan vi åkte till stua, och så var vi på Ikea och köpte en bäddmadrass till bäddsoffan. Vi hittade två tavelramar också så att vi kunde rama in det gamla fotot på damen, som vi grävde fram i all smuts och spån då vi rev innerväggarna uppe på loftet i höstas. Ja, ni minns ju hur det såg ut där uppe förr.
Vi hittade även några gamla sjökort från kusten runt vår stua. Ett ramade vi in. Vår stua är to m utmärkt med en liten prick på kartan. :)

Jag fortsatte också med att svärta ner kaminen med spissvärta. Och nu ser den gamla kaminen mycket finare ut!


Rostbrun kamin blir svart kamin igen!


Det gamla fotot på damen hängde vi upp på väggen i lilla hallen.


Sjökortet hängde vi upp vid soffhörnan.


Peter hittade en gammal timmerbit i vattnet för något år sedan, och den gjorde han till en termometer/fukt-avläsare. Delarna köpte han på Jula och skruvade dit i timmerbiten.

Idag ska vi köpa en ram till och rama in ett sjökort till, för att hänga på den andra väggen vid soffan.
Sedan ska vi städa ur uppe på loftet och spika upp elementen. Idag kommer kanske min familj till stua för att kika på resultatet. Bäst att ta med mormors syltkakor, för jag vet någon som älskar dem i familjen.
Ikväll blir det oxfilésupé hos Virva och Tage med La' Familia. Det är tack vare Tage som betalade listerna, så att vi slapp bjuda på vatten och bröd. Nu kan vi istället äta oxfilé:)
Peter och jag ska bjuda på oxfilésupé, men vi har fått lov att vara hemma hos Virva och Tage så att alla får plats. Vi har ju blivit fler i La' Familja nu. Lilla Bebba har ju anlänt. Hon fyller en vecka idag! Grattis Bebba!!!!!

2 kommentarer:

johanna sa...

hihi tack, säger bebba! hon vill berätta att hon är stor tjej nu, hon har tappat naveln! SÅ himla fint ni gör det så himla himla fint.

räkan sa...

så fint de blir!!! när blir de inflyttningskalas?? ta de efter den 14e juni så jag också kan få komma!!