måndag 5 maj 2008

Norgetripp, trapp, trull, till Fian, vårt lilla hjärtegull!

I fredags bar det av till Norge!!
Fian bor ju där tillsammans med Isak och Lina, och nu var det verkligen på tiden att Lá familia åkte och hälsade på henne, för att se hur hon har det där bland alla Norske guttar, brus och soft-is.


Vi startade vår bilfärd från Kalmar klockan 12.30 och med tre böcker, Lillebror, kaffetermos, bullar, en glad och tokig Virva, en fartdårechaufför och en Köttbulle-Taggen med på resan, så gick det toppenbra att sitta i en bil i 7 timmar.

Strax innan Norska gränsen var inte gratisresan längre så gratis, då vi åkte på en fortkörningsböter av en större valör. Men tur var iallafall att det var på den Svenska sidan det hände, för i Norge måste böterna betalas kontant på plats, annars får man ännu högre böter.
Fick ialla fall med landgränsen mellan Sverige och Norge på bild!


Fia med kompani bor i ett hus i Son, några mil utanför Oslo, och när bilen rullade upp på infarten blev man helt trollsk! Så underbar plats att bo på!!!!





Efter massa kramar och "hur är det", var det dax för att kika runt i huset och ta en titt på utsikten från balkongen!


Lillebror på plats på Norska sidan!



Peter började göra sig lite hemmastadd med att fixa till lite på den uppblåstbara dubbelmadrassen som vi skulle sova på, och lyckades också att få igång en lampa som varit sönder en längre tid genom att slå huvudet i den! Hahaha, det var det roligaste den dagen!
Sedan vankades det tacos med vin och lite sällskapsspel på det!

Samlade vid taco-matbordet!





Dag 2 Lördag:
Vi vaknade tidigt den morgonen och började dagen med en stadig frukost, sedan bar det av in till Oslo för shopping och mys.

Jag hittade ganska snabbt en jätterolig butik som bara sålde massa krimskrams med sex som tema, och där inne hittade jag två galjar som jag köpte till mig och Peter. Fia fick ett svart, stående snoppljus av mig, som hon tyckte var snyggt!

Galjarna!!!!!
Sedan gick vi Karl Johansgatan upp till slottet! Solen sken, det var runt 20 grader och vi hade en alldeles underbar dag i Oslo.




Lá Familia vid Slottet.





Karl Johansgatan från slottet! Så fin utsikt över staden!

Törstiga och hungriga i gassande sol, satte vi oss på en uteservering på en pub och beställde in plockmat och öl och vin. Passade på att sola våra vita nyllen lite också.


Peter-snygg i solen!


Bästa fröken Lund med ett glas kallt, vitt vin och en isvatten!



Honungs-chili-glazed kycklingvingar/ben, mozarellasticks, potatisskal med smältost och bacon, selleri och tre olika dipper. Smaskens!






Sedan bar det av hem till Son igen och där tog vi en Soft-is i solen vid den lilla hamnen i den lilla byn.
Köpte även lite Norskt godis, pulver padder!
Sedan blev det lite vila med Lillebror i knät och sedan var det dax för grillkväll!
Guttarna tände grillarna medan damerna stod och fixade i köket.


Damerna!


Gutten!


Till bords med grillad fläskfilé, ost-och chili-korv, potatisgratäng, sallad och pepparsås.
Och så kryddan på moset; några flaskor vin och burköl.
Sedan spelade vi sällskapsspel, pratmakarna, jag vann!
Därefter var vi så trötta efter en heldag i Oslo och klockan hade närmat sig 00.00, så alla gjorde sig iordning för natten.
På söndagen bar det av för hemfärd vid lunchtid, efter en stadig frukost och en Soft-is i hamnen, och resan hem gick bra. Dock tog det en timma längre eftersom vi höll hastigheten :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad mysigt ni verkar haft det! Kul! Vi får ta laser game ngn ggn när jag tillfrisknat...vi ställde in det ihelgen. kram o hälsa pojken

Anonym sa...

Åhhh vad koseligt vi hade det. Akkurat!

Anonym sa...

Haha, akkurat...kämpe koseligt och smaskig brus och pulver padder :)