måndag 29 november 2010

Somnar själv.

Nu har Alva lärt sig att somna själv.
Vi ligger brevid en liten stund på madrassen på golvet och gosar när hon dricker sin välling, sedan lägger vi ner henne i sin säng och säger godnatt och går ut.

Nu funkar det hur bra som helst, utan skrik, nappar som kastas på golvet och protester.
Nu somnar hon nästan så fort vi gått ut ur rummet. <3

Det började med att vi märkte att Alva blev orolig och busig av att vi var i rummet, så vi gick ut och lät henne ligga där och busa själv, sa "nu ska du sova, godnatt" och gick ut. Då skrek hon efter oss, kastade nappar på golvet osv. Efter en liten stund gick vi in, la ner henne, gav henne napparna och sa godnatt igen och gick ut.

När hon för 4 gången kastat napparna, gick vi inte in mer. Då fick hon skrika en lite längre stund och sedan gick vi in och gav nappen och då kastade hon dem inte mer. Så höll det på ett par kvällar och tillslut fattade hon att vi inte kom när hon gjorde så och nu somnar hon själv.

Så himla skönt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken duktig tjej hon är lilla Alva /farmor

Fia sa...

Grattis! Inte alls avundsjuk! Vi kunde nyss göra så med Sid, nu helt plötsligt har vi minst en timmas nattningar!!!!!!!!!

Akiz sa...

fia, det där går nog i perioder. Alva byter mönster hela tiden men just nu är det detta som gäller. men så fort hon får tänder eller blir sjuk blir det andra bullar.... vi hade också en tid med en timmas nattningar kram