onsdag 19 januari 2011

Klämd tumme.

Mitt i lunchrusningen på jobbet idag, ringer de från Alvas dagis och säger att Alva hade klämt sig i en dörr och att hon nog behövde undersökas på vårdcentralen. Hon hade stått vid dörren in till den andra avdelningen när ett annat barn hade stängt dörren utan att se att Alva hade sina fingrar emellan. Ett jättefult sår fick hon på tummen, men doktorn sa att det såg "bra ut" och att det inte var någon öppen fraktur utan en klämskada som läker av sig själv. Vi behövde inte sy, skönt!

Alva blev omplåstrad och så skulle vi ge henne Alvedon mot smärtan. Hon har haft jätteont idag, men har ändå försökt leka och göra saker med en hand vilket inte är så lätt när man är van att ha två händer.

Ikväll fick hon feber också. Stackars liten!
Dagen har inte varit så bra för Alva idag kan man säga. Men lite kul var det iallafall när Melina kom och hälsade på en stund.

Och som tur är kunde en tjej komma in och jobba åt mig med en gång, så att jag kunde gå iväg och hämta min Alv direkt!

4 kommentarer:

Cissi sa...

Stackars liten!!! Tur ändå att det gick så bra som det gick... hoppas att hon slipper ha så ont! kram

Mormor sa...

Stackars stackars lilla Alva. Nettan klämde också sin tumme i dörren när hon var liten. Ett jättestort sår, mycket blod och ilfart till akuten. Men allt läkte fint, hon behövde inte heller sy. På någon av filmerna från när ni var små, kan man se vilket fint bandage hon hade på sin tumme - nästan lika stort som hon själv :)

Tina sa...

Stackars lillan! Usch va hemskt tur det gick bra iaf. Lilla vän. Det är sådana där samtal från dagis man gärna vill slippa.. Hoppas hon snart blir bra i tummen igen och kan leka som vanligt.,

Anonym sa...

Stackars stackars Min lilla Alv ...hoppas du snart är bättre ,pussar Farmor