tisdag 27 december 2011

Alven gjorde det!!!

För en tid sedan började vi att pott/toa-träna Alven. Vi köpte klistermärken som vi sa att hon skulle få ett av varje gång hon kissade i pottan eller i toan, vi köpte en toasits till henne och hon har fått vara "nakenfis" hemma medan vi har påminnt henne om att "nu har du ingen blöja så om du vill kissa får du gå till toaletten".

Vi har aldrig tvingat henne dit. Ibland har hon gått dit och satt sig, men ingenting har kommit i, medan hon ibland inte alls vill sitta på pottan eller toan och då har vi inte gjort någon grej av det. Hon har fått ta på sig sin blöja istället.

Idag var hon nakenfis hemma igen, när hon plötsligt stannade upp i leken och höll sig för rumpan och sa "oj". Jag frågade om hon var kissnödig och hon nickade och sprang till toan och satte sig. Sedan tryckte hon och plupp så gjorde hon 2:an!!!!!

Lilla duktiga Alva!!!
Jag klappade händerna och berömde henne jättemycket och sa att "NU SKA DU FÅ ETT KLISTERMÄRKE!!"

Hon är väldigt medvetande om dessa klistermärken, hon vet vart dem finns och när hon ska få dem och tjatar aldrig om dem. Hon konstaterar bara att "när man kissar på toan, DÅÅÅ får man ett klistermärke!!!!", säger hon.

Det var en mycket stolt mamma som tog fram klistermärkena, men det var en ännu stoltare och lyckligare Alva, som fick välja ett och klistra upp på sin "Toa-besök"s-tavla!



Sedan ringde vi till pappa som jobbade och Alva berättade för honom vad hon hade gjort.


-Ava ha bajsat!!! skrek hon, när han svarade.


Det var en mycket stolt pappa som kom hem från jobbet senare också!!! :)

1 kommentar:

Mormor sa...

Lilla Alva, hon är så förståndig <3